Design

En disk som både inspirerar kunder och underlättar arbetet för anställda, ett hyllsystem som är lika praktiskt som dekorativt, en belysning som både fungerar som ljuskälla men också stimulerar fantasin – det är bara några få exempel på vad specialinredning kan vara.

Design eller formgivning är en naturlig del av arkitektyrket. Ofta rör det sig om fast inredning till ett kök eller ett badrum – en receptionsdisk eller en bar. Andra gånger handlar det om lös inredning; en stol, en hylla, en soffa eller kanske en lampa. Förr i tiden var stora delar av inredningen specialritad. Idag är det mer ovanligt, men vill man få ett projekt att lyfta, att bli unikt, så är det absolut rätt väg att gå. Man kan med ganska enkla medel uppnå en stor visuell effekt. Gå även gärna in och titta under ”företag” i menyn ovan. Sök efter hotellkedjan Stay At eller efter logistikföretaget Bring. Här ritade jag både bänkar, bord och förvaringshyllor.

Design och specialinredning kan används både till att skapa en eye-catcher, att förstärka ett företags identitet/varumärke eller kanske att på ett naturligt sätt underordna sig lokalens befintliga arkitektur.

Det finns egentligen inga gränser för hur mycket jag kan specialrita eller formge. Det avgörs till syvende och sist av beställaren och budgeten.

Här är några fler exempel från min produktion.