previous arrow
240923_KISA_cam 03
240928_KISA_cam 02
240928_KISA_cam 01 pp
C:UsersadminOneDrive - Ulrik Blomquist Arkitektkontor ABDoku
C:UsersadminOneDrive - Ulrik Blomquist Arkitektkontor ABDoku
next arrow

Papper & Plast
Kisa 2023-

En ny tillbyggnad till företaget Papper & Plasts anläggning i Kisa, Kinda Kommun. Tillbyggnaden ska husera den nya huvudentrén samt företagets administration. Önskemålet från beställaren var en byggnad i två plan med pulpettak och med fasader i plåt. Resultatet blev en visuellt fristående byggnad med tak och fasad klädd i högblank sinusplåt, med tydligt markerade fönsteromfattningar. Byggnaden är på totalt 200 m² fördelade på två våningar.

Genom att flytta ut den nya tillbyggnaden en dryg meter från den befintliga fasaden betonas den nya tillbyggnaden med dess avvikande funktion. Detta förstärks även med hjälp av det avvikande fasadmaterialet och den speciella formen. Vi gör här en visuell funktionsuppdelning av anläggningen. Administrationen separeras från produktionen och besöksentrén från personalentrén. Vi skapar ett litet huvudkvarter med enkla medel kan man säga.

I förbindelselänken mellan den befintliga anläggningen och kontorsrummen, placeras ett dubbelhögt centralt fördelningsrum. Härifrån når man produktionen och den nya personalmatsalen via en korridor, samt det övre planet via den nya trappan. Även det nya mötesrummet nås via detta rum.

Uppdraget omfattar även en ny välkomnande entréplats för besökare och personal. I en del av den befintliga anläggningen etablerades dessutom en ny personalmatsal, rullstols-wc samt nya mötesrum i de före detta kontorsrummen.

Kategori: Industri
Uppdrag: Tillbyggnad av industrifastighet
Status: Beviljat bygglov. Upphandling.
Beställare: Papper & Plast
Ansvarig: Ulrik Blomquist
Visualiseringar: Ourania Pappa